Borstkankermaand is altijd in oktober.

In oktober is het altijd borstkankermaand. Het leven gaat niet altijd zoals je hoopt of verwacht. 1 op de 7 vrouwen krijgt de diagnose  borstkanker.  Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In mijn inner circle zijn er 8 vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Vanzelfsprekend  wil ook  ik bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Het thema van borstkankermaand is zelfliefde

Het thema van de borstkankermaand is dit jaar zelfliefde. Voor iedereen geldt dat zelfliefde belangrijk is. Door lief te zijn voor je lichaam leer je je lichaam goed kennen. Zo kun je eventuele signalen die kunnen duiden op borstkanker tijdig herkennen. Want over het algemeen geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter de vooruitzichten.

Lief zijn voor jezelf in tijden van kanker is minstens zo belangrijk. Daarom is er dit jaar ook aandacht voor zelfcompassie. Zelfcompassie staat voor een positieve, warme en vriendelijke houding tegenover jezelf, zeker in tijden van tegenslag.  Zodat je jezelf leert te omarmen zoals je bent, na de diagnose en behandeling. Want kanker heeft niet alleen lichamelijk een enorme impact, maar ook mentaal.  

Borstkanker in de kunst

Om een ode te brengen aan vrouwen die borstkanker hebben (gehad) heb ik deze beelden gemaakt, ze zijn van papier maché en er is een beschadiging te zien bij de borst, dat gedeelte heb ik bekleed met bladgoud om de schoonheid van imperfectie te benadrukken. Elk beeld is uniek en met de hand gemaakt.  Serie Serendipitie “de schoonheid van imperfectie”, afmeting 85x20x10cm € 199,00 excl. 9% btw

Shop en support borstkankeronder-zoek

Shop en support het borstkankeronderzoek. Als je deze maand (oktober) het beeld uit de serie  Serendepiti bestelt gaat 50% van de opbrengst naar het borstkankeronderzoek van het Alexander Monro Ziekenhuis.