Doesjka Kuhlemeier

Met haar kunst wil zij vrouwen inspireren de kracht in zichzelf te voelen en daarin te groeien om vrij en authentiek te zijn.

Zij is altijd geboeid geweest door de schoonheid en de esthetiek van het menselijk lichaam. Met name de vrouwelijke figuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zij gelooft er in dat sierlijke elegantie en stijl verborgen ligt in iedere vrouw. Thema’s als kwetsbaarheid, overgave, kracht, strijdbaarheid, passie, rechtvaardigheid en vrouwelijkheid zie je terug in haar werk. Hoewel zij met meerdere materialen uit de voeten kan, zijn de meeste beelden van brons. Brons is voor haar bij uitstek het materiaal om vorm te geven aan de beschreven thema’s. Momenteel houdt zij zich ook bezig met contemporary art, mixed media, kunst die actueel en betaalbaar is voor iedereen. Als kind werd zij door haar ouders meegenomen in de wereld van architectuur en kunst, door de plekken die zij in het buitenland bezocht leerde zij specifiek kijken naar een gebouw of kunstwerk. 

Zij kan nog steeds geraakt worden door alles wat zij ziet om haar heen. Van nature heeft zij  gevoel voor verhouding, harmonie en schoonheid.

Zij is  een overlever en heeft de vrijheid  en autonomie in zichzelf als kompas gebruikt om te komen waar zij nu is. 

De passie voor beelhouwen is begonnen bij Liesbeth Tamsma. Zij heeft Masterclasses gevolgd bij Jon Gardella en heeft de beeldhouwopleiding gedaan in het Friese Koudum onder leiding van Herma Bovenkerk. Om nog meer voeling te krijgen met beeldtaal schildert zij portretten bij Charlotte Leenen en leerde zij schetsen maken met houtskool bij Helene Gandolfi.  In het Amsterdam Art Centre volgde zij de opleiding tot  Master ART-repreneur.